Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Grand Champagne Helsinki 2023 starttaa äitienpäiväviikonlopun

Tämän viikon torstaista 11.5. startannut ja odotettu Grand Champagne 2023 kokoaa kaikki kuplien ystävät Vanhalle ylioppilastalolle. Kolmen päivän aikana on mahdollisuus maistaa lähes 400 erilaista cuvéeta 71 tuottajalta. Alla Viinitien neljä must have -tärppiä!

Viinitien uutuussamppanja Montbran lanseeraus Grand Champagnessa! 

Viinitien ständillä on mahdollisuus maistaa nyt keväällä Suomen markkinoille saapunut uutuus, joka on yhteistyössä valmistettu Chanoine Frères -samppanjatalon kanssa. Kyseisen talon arkistoista löytyneellä reseptillä valmistettu runsaan paahteinen samppanja saa ryhtiä Pinot Noir -rypälelajikkeesta ja moniulotteisuutensa Meunier-lajikkeesta. Montbran etiketti henkii Art Decoa ja makulinja on kypsän hedelmäinen ja paahteinen. Tulisiko tästä seuraava arjen luottosamppanja? 

Rare & Fine -kuplia tiettyinä kellonaikoina. Mikäli haluat päästä maistelemaan harvinaisempia vuosikertasamppanjoita, Grand Champagnessa avataan tiettyinä kellonaikoina huipputalojen harvinaisempia yksilöitä. Linkistä pääset tutustumaan samppanjoihin ja niiden avauskellonaikoihin.

Lauantaina 13.5. klo 16:30. Hyppää mukaan Viinitien Master of Wine Heidi Mäkisen Master Class -luennolle punaisista lajikkeista valmistetuista Blanc de Noir -samppanjoista. Maisteltavana neljä hyvin erilaista Blanc de Noir -samppanjaa Heidin opastuksella. 

Vieraile Viking Linen pisteellä ja käy maistamassa laivavalikoiman samppanjoita, jotka ovat johtavan samppanja-asiantuntijan Essi Avellanin MW valitsemia. Itämeren valikoima tarjoaa koko pohjoismaiden parhaimmat hinnat, joten ihastu valikoimaan ja pistä kauppalistalle suosikkikuplivat seuraavaa risteilyä silmällä pitäen. 

Vielä ehdit kiittämään äitiä samppanjasuosituksella

Seikkailunhenkiselle ja vastuullisuutta arvostavalle äidille

La Chouette de Champillon Premier Cru Rosé -samppanja pieneltä perheomisteiselta samppanjatalolta Champillonin kylästä lähellä Epernayn historiallista kaupunkia. Tämän roseesamppanjan heleä lohenpunainen väri myötäilee runsasta kypsän marjaisaa tuoksua. Maku on raikas ja elegantit kuplat viimeistelevät kokonaisuuden. Autréaun samppanjat valmistetaan vastuullisesti ja tilan viinit ovat HVE-sertifioituja.

Energiselle ja nuorekkaalle äidille

Le Bullet on Viinitien ja Gaston Burtinin yhteistyössä syntynyt samppanja. Tribuutti vuosisadan vaihteelle, optimistimin ja ilon aikakaudelle! Viini pohjautuu vuosikertaan 2018 ja siinä on käytetty aikaisempien vuosien reserviviinejä, jotka tuovat tähän poikkeuksellista runsautta ja paahteisuutta. Viini on valmistettu kolmesta rypälelajikkeesta Meunierista, Pinot Noirista ja Chardonnaysta, joista hallitseva osuus tulee Meunierista, tehden tästä samppanjasta vielä erityisemmän. Iloisen pirskahteleva samppanja aperitiiviksi tai lahjaksi äidille!  

Eleganssia ja laatua arvostavalle äidille

Montbra on valikoimamme uusi Blanc de Noir -samppanja, joka hehkuu eleganssia ja tyyliä. Chanoine Frères on Champagnen toisiksi vanhin samppanjatalo, joka perustettiin vuonna 1730. Samppanjatalon pääviinintekijänä on toiminut viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan Isabelle Tellier, ensimmäinen naispuolinen viinintekijä joka valittiin vastaavaan pestiin Champagnen alueella. Tässä samppanjassa Isabellen mukaan yhdistyy punaisten rypälelajikkeiden harmonia. Pinot Noirin rakenne ja Meunierin hedelmäisyys. 

Viinitien kokoamasta sekä ajankohtaisin tiedoin päivitetystä pienestä mutta kattavasta samppanjaoppaasta löydät kaikki mitä olet aina halunnut tietää samppanjasta. 

Montbra Champagne Brut

Chanoine Frères
33,95 €
Tyylikäs ja hennon pähkinäinen, runsaan hedelmäinen samppanja.

Le Bullet Champagne Brut

Champagne Le Bullet
34,99 €
Viinitien ja Gaston Burtinin yhteistyössä syntynyt samppanja. Tribuutti viime vuosisadan vaihteelle ja ilon aikakaudelle!

La Chouette de Champillon Premier Cru Rosé Champagne Brut

Champagne La Chouette de Champillon
43,95 €
Chouetten Rosé on Pinot Noirilla sävytetty elegantti samppanja.
Kirjoittajasta