Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Marjoja, sabayonia ja roseesamppanjaa

Onko mitään keväisempää kuin kupillinen marjoja kuohkean sabayon-kastikkeen kanssa, ja kylkeen lasillinen roseesamppanjaa?

Auringon alkaessa pilkottaa ja luonnon herätessä talviuniltaan tekee mieli tuoda lautaselle raikkaita makuja ja viinilasiin heleää väriä. Kevään 2025 upein samppanjauutuus on haarapääskyn lailla Suomeen lennähtänyt Le Bullet Rosé Brut, joka sai ensikosketuksensa markkinoillemme ystävänpäivänä. Viinin heleän vaaleanpunainen väri kutsuu nauttimaan, ja aromimaailmasta voi aistia kypsää mansikkaisuutta, vadelmaisuutta ja kukkeutta.

Kevääseen ja kesään sopivan jälkiruoan loihdit upean aromaattisista suomalaisista marjoista, jotka kruunaat Le Bullet Rosé Brutilla maustetulla sabayon-kastikkeella.

Aloita marjoista – huuhtele ja pilko ne pieniksi paloiksi.

3 keltuaista
3 rkl sokeria
reilu loraus Le Bullet Rosé Brut -viiniä

Laita keltuaiset, sokeri ja viini metallikulhoon ja vispaa vesihauteen päällä. Slow and steady, ettei keltuaiset kypsy liikaa! Vispaa, kunnes vaahto on kuohkea. Jos haluat upean värin, lisää pari tippaa punaista elintarvikeväriä.

Kirjoittajasta
Heidi Mäkinen

Vuonna 2019 valmistunut Heidi Mäkinen on yksi Suomen viidestä Master of Winesta. Opintojensa aikana Heidi työskenteli sommelierina Lontoon maineikkaalla 67 Pall Mall -viiniklubilla, mitä edelsi pitkä ravintolatausta myös Suomessa. Heidin merkittävin viinialan kilpailumenestys on vuodelta 2016, kun hän sijoittui Best Sommelier of the World -kilpailussa upeasti kahdeksanneksi. Heidi toimii aktiivisesti myös kansainvälisessä sommelierliitto ASI:ssa.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit