Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Ota haltuun klassinen punaviinikastike

Oletko aina miettinyt, miten klassinen punaviinikastike valmistetaan? Nyt on aika opetella tekemään tämä yksinkertainen, mutta monen annoksen kruunaava kastike, ja mikä parasta, sen voi halutessaan tehdä samasta viinistä, jota kaataa myös lasiin!

Le Grand Noir Cabernet Syrah & punaviinikastike

Le Grand Noir -viinit tunnetaan kyvystään ajatella toisin – siksi brändi-ilmeenä on musta lammas. Viinien sekoitteet ovatkin kieltämättä poikkeuksellisia, mistä esimerkkinä tämä kahdesta voimakkaasta ja usein yksin esiintyvästä lajikkeesta, Cabernet Sauvignonista ja Syrah’sta tehty punaviini. Perinteitä kyselemättä ja lainalaisuuksia kumartelematta Le Grand Noir -viinit on tehty ennen kaikkea nautittaviksi. Kuin kotona Ranskassa.

Näin valmistat klassisen punaviinikastikkeen Le Grand Noir Cabernet Syrah -viinistä! :wine_glass:

Pilko ja kuullota 2 salottisipulia ja 1 valkosipulinkynsi voissa. Lisää 2 dl Le Grand Noir -punaviiniä ja keitä, kunnes alkoholi haihtuu. Lisää 2–3 tl lihafondia sekä tuoretta rosmariinia, keitä kasaan ja viimeistele voinokareella. Mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.

Kirjoittajasta
Heidi Mäkinen

Vuonna 2019 valmistunut Heidi Mäkinen on yksi Suomen viidestä Master of Winesta. Opintojensa aikana Heidi työskenteli sommelierina Lontoon maineikkaalla 67 Pall Mall -viiniklubilla, mitä edelsi pitkä ravintolatausta myös Suomessa. Heidin merkittävin viinialan kilpailumenestys on vuodelta 2016, kun hän sijoittui Best Sommelier of the World -kilpailussa upeasti kahdeksanneksi. Heidi toimii aktiivisesti myös kansainvälisessä sommelierliitto ASI:ssa.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit