Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Somehitti: Hot Honey Burrata

Onko sinulla haasteita keksiä, mitä uutta tarjoaisit kylään tuleville ystävillesi? Tulevatko jouluruoat korvista, onko parsakiintiö jo täynnä, tai alkaako ajatus kesälounaasta sillin ja uusien perunoiden toistaa itseään? Nappaa tästä resepti helppoon ja suosittuun burrata-annokseen, joka toimii upeasti crostinien ja rapsakan hedelmäisen rieslingin kanssa.

X-Berg Riesling on valmistettu yhteistyössä Rheingaun arvostetun perhetilan, Balthasar Ressin kanssa. Viini on klassisen tunnistettava esimerkki suosikkirypäleestämme, missä yhdistyvät tuntuva hapokkuus ja eloisa hedelmäisyys. Monen luottoviiniksi noussut X-Berg Riesling pärjää niin burratan happamuuden ja kermaisuuden, kuin chilin polttavuuden kanssa.

Sekoita desilitra hunajaa ja muutama lusikallinen laadukkaita chilihiutaleita kattilassa. Kuumenna sekoittaen. Sekoita keskenään voita ja chilihunajaa. Valele leivät voiseoksella ja paista viipaleita 200 asteessa muutama minuutti, kunnes ne ovat rapeita.

Kirjoittajasta
Heidi Mäkinen

Vuonna 2019 valmistunut Heidi Mäkinen on yksi Suomen viidestä Master of Winesta. Opintojensa aikana Heidi työskenteli sommelierina Lontoon maineikkaalla 67 Pall Mall -viiniklubilla, mitä edelsi pitkä ravintolatausta myös Suomessa. Heidin merkittävin viinialan kilpailumenestys on vuodelta 2016, kun hän sijoittui Best Sommelier of the World -kilpailussa upeasti kahdeksanneksi. Heidi toimii aktiivisesti myös kansainvälisessä sommelierliitto ASI:ssa.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit