Tiistai-illan pelastus: pestopastaa ja lasillinen valkoviiniä
Kun arki alkaa painaa jo viikon toisen päivän kohdalla, on hyvä aika ottaa hetki ihan vain itselle. Jokaisena päivänä täytyy syödä, joten raivaa kalenteristasi tunti aikaa, pyöräytä itsellesi lautasellinen pestopastaa, ja kaada lasiin tilkka annokselle sopivaa viiniä!

Krämerin Straîght Sauvignon Blanc palkittiin maaliskuussa 2025 Viinilehden toimesta jo toistamiseen yhtenä vuoden parhaimmista valkoviineistä. Tällä kertaa pronssisijalle yltänyt Sauvignon Blancin on nuoren viinintekijän Tobias Krämerin käsialaa, ja valloitti raadin sydämet eloisuudellaan ja pirteydellään. Rheinhessenistä tuleva Sauvignon Blanc osoittaa, miten saksalaisiin viineihin kannattaa tutustua myös rieslingiä syvemmälti.
Pestopasta on varmasti klassikkoruoka, johon törmää monen lounasravintolan listoilla. Tähän versioon täyteläisyyttä tuo kerma, joka kohottaa annoksen uuteen ulottuvuuteen, mikä auttaa edes hetkeksi unohtamaan arjen kiireet.
400 g pastaa
50 g pinjansiemeniä
1 ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä
50 g parmesaania
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
2 dl kermaa
0,5 dl Krämer Straîght Sauvignon Blanc -valkoviiniä
125 g mini-mozzarellaa
chilihiutaleita
Paahda pinjansiemenet ja valmista pesto sekoittamalla ne basilikan, valkosipulin, parmesaanin, oliiviöljyn ja suolan kanssa. Keitä pasta ja säästä hieman keitinvettä. Kuullota valkosipuli oliiviöljyssä, lisää valkoviini ja kiehauta. Sekoita joukkoon kerma, parmesaani ja hieman keitinvettä. Yhdistä pasta kastikkeeseen, lisää pesto ja viimeistele mozzarellalla, chilihiutaleilla ja parmesaanilla.
