Pegasus Appassimento
Rypäleet korjataan käsin ja kokonaisten terttujen annetaan kuivua 40 päivän ajan vaakatasoon kasatuilla hyllyköillä varastossa, jonka ilmankiertoa ja kosteustasapainoa ylläpidetään ikkunoita avaamalla ja sulkemalla. Kuivumisen aikana rypäleiden paino pienenee noin 10-15%. Ennen käymistä murskatut rypäleet viettävät 2 päivän ajan 16°C terästankeissa syvän värin uuttamiseksi. Sen jälkeen viini käy 26-27°C noin 10 päivän ajan. Viini kypsyy 50% ranskalaisissa ja 50% amerikkalaisissa toista kertaa käytettävissä barrique-tynnyreissä 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen se kirkastetaan bentoniitilla ja suodatetaan.
Appassimento viittaa valmistustapaan, jossa rypäleitä kuivatetaan – tuloksena syntyy täyteläinen ja runsas viini.
KäyttöRypäleet korjataan käsin ja kokonaisten terttujen annetaan kuivua 40 päivän ajan vaakatasoon kasatuilla hyllyköillä varastossa, jonka ilmankiertoa ja kosteustasapainoa ylläpidetään ikkunoita avaamalla ja sulkemalla. Kuivumisen aikana rypäleiden paino pienenee noin 10-15%. Ennen käymistä murskatut rypäleet viettävät 2 päivän ajan 16°C terästankeissa syvän värin uuttamiseksi. Sen jälkeen viini käy 26-27°C noin 10 päivän ajan. Viini kypsyy 50% ranskalaisissa ja 50% amerikkalaisissa toista kertaa käytettävissä barrique-tynnyreissä 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen se kirkastetaan bentoniitilla ja suodatetaan.
Appassimento viittaa valmistustapaan, jossa rypäleitä kuivatetaan – tuloksena syntyy täyteläinen ja runsas viini.
KuvausTuoksussa on marjahillomaista makeutta ja tummaa kirsikkaa. Täyteläinen ja runsas maku, jossa tuoksun lupailemaa makeaa tummaa marjaisuutta.
Pegasus Appassimento
Pegasus
Punaviini
2020
Italia
Veneto
1/3 Corvina, 1/3 Cabernet Sauvignon, 1/3 Merlot
15,98 €