Näin valitset viinin grilliherkuille
Grillaus ystävien kanssa kuuluu kesän kohokohtiin ja monista on tullut yhä uskaliaampia grillaajia. Vielä kesäkuun alussa grillissä tirisee suomalaista parsaa, kunnes kausi on ohi ja lihat vievät huomion sesongin kasvisten ohella. Raakamakkarat, flank steakit ja T-luupihvit saavat kyytiä grillissä yhdessä paprikan ja kesäkurpitsan kanssa.
Grillatun ruoan kanssa on hyvä valita viini, josta löytyy riittävästi makua tasapainottamaan grillatun ruoan savuisuutta ja rapeaa pintaa. Hapokkuus ei ole myöskään pahitteeksi, varsinkin jos grillatussa proteiinissa on rasvaisuutta.
Tässä parit viinit, jotka maistuvat erinomaisesti niin grillin kuumetessa kuin itse aterialla.
Mehevä Piemonten alueen Barbera d’Alba on omiaan kanan tai porsaanlihan kanssa. Viinin mehevä hedelmäisyys yhdessä hyvien tanniinien kanssa luo harmonisen kokonaisuuden grillatun ruoan kera. Osa viinistä kypsyy tammisammioissa, minkä myötä tuleva mausteisuus toimii erinomaisesti lihojen ja aromaattisten kasvisten kanssa.
Rhônen alueen tyyliä myötäilevä viini toimii erinomaisesti runsaampien aterioiden kera. Mehevän hedelmäinen kokonaisuus yhdistettynä tammen tuomaan aromimaailmaan toimii erinomaisesti esimerkiksi punaisten lihojen kanssa. Viinin runsas rakenne kestää myös hyvin marinoitujen lihojen seurassa.
Pegasus Appassimento on nappivalinta, kun grillissä tirisee makealla ja mausteisella BBQ-kastikkeella sivellyt antimet. Etikkaisen ja tulisen soosin vastapainona toimii parhaiten viiini, joka on pienen jäännössokerin pyöristämä.