Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Näin valitset viinin grilliherkuille

Grillaus ystävien kanssa kuuluu kesän kohokohtiin ja monista on tullut yhä uskaliaampia grillaajia. Vielä kesäkuun alussa grillissä tirisee suomalaista parsaa, kunnes kausi on ohi ja lihat vievät huomion sesongin kasvisten ohella. Raakamakkarat, flank steakit ja T-luupihvit saavat kyytiä grillissä yhdessä paprikan ja kesäkurpitsan kanssa.

Grillatun ruoan kanssa on hyvä valita viini, josta löytyy riittävästi makua tasapainottamaan grillatun ruoan savuisuutta ja rapeaa pintaa. Hapokkuus ei ole myöskään pahitteeksi, varsinkin jos grillatussa proteiinissa on rasvaisuutta.

Tässä parit viinit, jotka maistuvat erinomaisesti niin grillin kuumetessa kuin itse aterialla.

Borgogno Barbera d’Alba

Giacomo Borgogno & Figli
2022
19,98 €
Kulttituottajan tyylipuhdas Barbera.

Torbreck Old Vines

Torbreck
2021
22,98 €
Kehittyneen hienostunut rhonelaisblendi Barossan klassikkotuottajalta.

Pegasus Appassimento

Pegasus
2020
15,98 €
Pegasus viittaa tähtikuvioon, joka loistaa Veneton yläpuolisella taivaalla sadonkorjuun aikaan.

Mehevä Piemonten alueen Barbera d’Alba on omiaan kanan tai porsaanlihan kanssa. Viinin mehevä hedelmäisyys yhdessä hyvien tanniinien kanssa luo harmonisen kokonaisuuden grillatun ruoan kera. Osa viinistä kypsyy tammisammioissa, minkä myötä tuleva mausteisuus toimii erinomaisesti lihojen ja aromaattisten kasvisten kanssa. 

Rhônen alueen tyyliä myötäilevä viini toimii erinomaisesti runsaampien aterioiden kera. Mehevän hedelmäinen kokonaisuus yhdistettynä tammen tuomaan aromimaailmaan toimii erinomaisesti esimerkiksi punaisten lihojen kanssa. Viinin runsas rakenne kestää myös hyvin marinoitujen lihojen seurassa. 

Pegasus Appassimento on nappivalinta, kun grillissä tirisee makealla ja mausteisella BBQ-kastikkeella sivellyt antimet. Etikkaisen ja tulisen soosin vastapainona toimii parhaiten viiini, joka on pienen jäännössokerin pyöristämä.

Kirjoittajasta
Miika Nurminen

Miikalla on toiminut vuosia Alkon valikoimamestarina ja tuntee loistavasti suomalaisen viininjuojan makuprofiilin. Tänä päivänä Miika työskentelee Viinitiellä asiakasrajapinnassa Retail Sales Managerina.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit