Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Malja popcornille!

Tiesitkö, että Finnkinon ravintolasalitmyydään usein elokuvateattereista ensimmäisenä loppuun? Laajasta valikoimasta ylivoimaisesti suosituin jaettava tuote on viinipullo.

Vielä muutama vuosi sitten tähtileikkaus ja puhelinkoppi riittivät tekemään päähenkilöstä supersankarin samaan aikaan kun M-koon popcornit ja limsa kruunasivat elokuvaensi-illan. Toista se on tänä päivänä: ihmiset janoavat enemmän niin valkokankaalta kuin elokuvasalin tarjonnalta. 

Finnkino haluaa muodostaa elokuvaillasta elämyksen ja vaikuttaa katsojien jokaiseen aistiin. Tässä jopa 16:ssa eri elokuvasalissa laadukas ruokatarjonta on saanut rinnalleen ensiluokkaisen viinivalikoiman. ”Kaikille syötäville löytyy makupari. Esimerkiksi pöllösamppanja toimii loistavasti popcornin kanssa”, toteaa Finnkinon asiakasvastaava Viinitien Jyrijaakko Ritamies. Tästä syystä samppanja piccolo-koossa tulikin loppuvuodesta elokuvasaleihin. Myös X-Bergin Riesling on niin kuluttajien kuin henkilökunnan suosikkeja. 

”Kaikille syötäville löytyy makupari. Esimerkiksi pöllösamppanja toimii loistavasti popcornin kanssa”, toteaa Finnkinon asiakasvastaava.

Jyrijaakko Ritamies
Viinitie Key Account Manager

Koska elokuvanäytökset muuttuvat jatkuvasti, tulee myös oheistarjonnan kehittyä mukana. Finnkinon F&B Coordinator Jenna Teir pitää tätä onnistumisen edellytyksenä: ”Ruoalla ja viinillä on koko ajan suurempi rooli elokuvanäytösten mukaan. Myös henkilökuntamme on innostunut viinimyynnistä. Tätä tukeaksemme teemmekin jatkuvasti Viinitien kanssa henkilökuntamme koulutusta tuotteiden ympäriltä”. 

”Ruoalla ja viinillä on koko ajan suurempi rooli elokuvanäytösten mukaan. Myös henkilökuntamme on innostunut viinimyynnistä. Tätä tukeaksemme teemmekin jatkuvasti Viinitien kanssa henkilökuntamme koulutusta tuotteiden ympäriltä”.

Jenna Teir
Finnkino F&B Coordinator

Mitkä sitten olisivat täydelliset kombot? Tässä Jennan ja Jyrijaakon vinkit!

STONE-BAKED PIZZA & PEGASUS APPASIMENTO
Pohjoisitalialainen täyteläinen punaviini tuo mukanaan elokuvailtaan sopivaa täyteläisyyttä sekä syvyyttä. Stone-baked pizza ja Veneton punaviini on täydellinen yhdistelmä.

POPCORN & LA CHOUETTE DE CHAMPILLON CHAMPAGNE BRUT
Elegantin hedelmäinen ja ryhdikäs samppanja. Klassikot vaativat rinnalleen klassikoita. Mitä sitä enempää selittämään.

IRTOKARKIT & HIMMEL PINK RIESLING
Tämä taivaallisen hyvä viini on markkinoiden paras rose riesling. Tämän lähemmäksi et kesäiltaa pääse. Kokoa oma pussi lempikarkkejasi, mutta muista – viinipullon voit jakaa ystäväsi kanssa, mutta irtokarkkipussia et!

NACHOT & X-BERG RIESLING
Rieslingin rakastajan valintana on kestosuosikki X-Berg Riesling. Tämä viini sopii film noiriin kuin ase femme fatalen käteen. 20-luvun trendirypäle vaativat ehdottamasti kyytipojaksi perinteikkäät nachot.

Pegasus Appassimento

Pegasus
2020
15,98 €
Pegasus viittaa tähtikuvioon, joka loistaa Veneton yläpuolisella taivaalla sadonkorjuun aikaan.

La Chouette de Champillon Champagne Brut

Champagne La Chouette de Champillon
37,99 €
Legendaarinen pöllösamppanja, jossa laadun takaavat Premier ja Grand Cru -palstojen rypäleet sekä pitkä pullokypsytys.

Himmel Pink Riesling

Himmel
2021
14,99 €
Taivaallisen hyvää viiniä!

X-Berg Riesling

X-Berg
2022
15,99 €
Viinitie rakas ja raikas riesling Rein-joen ja Taunus-vuoriston kupeesta on suomalais-saksalaisen yhteistyön tulos.
Kirjoittajasta
Anton Varho

Antonilla on kymmenen vuoden kokemus digitaalisesta markkinoinnista ja toimii Viinitien Community Engagement Managerina. Ruoka ja viini ovat olleet Antonille intohimo koko aikuisiän.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit