Loimer Extra Brut Reserve
Rypäleet kerätään käsin Langenloisin ja Gumpoldskirchenin kylistä syyskuun alussa ja rypäletertut puristetaan kokonaisina. Perusviini käy spontaanisti terästankeissa 18-20°C ja myös malolaktinen käyminen sallitaan viinin lopullisen stabiiliuden vuoksi. Viini kypsyy ensin kaiken sakan päällä 7 kuukautta ja sen jälkeen vielä hienon sakan päällä 2 kuukautta ennen sekoitusta. Pullotettaessa viiniin sekoitetaan reserviviiniä noin 20%. Toinen käyminen tapahtui pullossa, minkä jälkeen viini pullotettiin 1.9.2021. Viini kypsyy 2,5 vuotta sakan päällä ennen uudelleenkorkitusta toukokuussa 2024. Dosage 2 g/l.
KäyttöErinomainen aperitiivi ja alkuruokien seuralainen.
KuvausHeleä ja puhdaspiirteinen tuksu, jossa vihreää omenaa, sitruksisuutta ja autolyyttistä paahteista briossia. Kuiva maku on elegantti, mousse hienostunut ja hapokkuus tarkkapiirteinen.
Loimer Extra Brut Reserve
Loimer
Kuohuviini
Itävalta
Kamptal
30% Pinot Noir, 26% Zweigelt, 18% Pinot Blanc, 15% Chardonnay, 11% Pinot Gris
25,29 €