Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Espoo sai paremmat viinit ruokakauppaan

Espoon Lippulaivan K-Supermarketista tapahtui odotettu laajennus viinivalikoimaan. 10. kesäkuuta 2024 , kun ensimmäiset neljä Viinitien maahantuomaa aitoa viiniä saapuivat suoraan ruokakaupan hyllylle.

Uudet Viinitien viinit K-Supermarket Espoon Lippulaivassa

Viini vai viinijuoma?

Viini eroaa viinijuomasta merkittävästi: se valmistetaan tuoreista viinirypäleistä tai niiden puristemehusta, ja alkoholi syntyy luonnollisen käymisen kautta. Viinijuomat puolestaan voivat olla sekoituksia viinistä ja erilaisista miksereistä, ja niissä alkoholia on usein vähennetty merkittävästi enemmän kuin viineissä sallittu 20 prosenttia.

Ensimmäisten viinien taustalla

Ville Makkonen, K-Supermarket Lippulaivasta, kertoo: ”Saimme ensin Keskolta laajan kattauksen viinejä, mutta sitten aloimme miettiä mistä saisimme hieman parempaa viiniä?” Tämä kysymys johti vanhan tuttavan Viinitien kanssa yhteistyöhön.

Aitojen viinien ominaisuudet

Viiniin ei kajota – sen makua, väriä tai koostumusta ei muuteta muuten kuin perinteisten valmistusmenetelmien kautta, kuten tammikypsytyksellä. Tämä takaa, että viinien maut ja aromit ovat peräisin rypälelajikkeista, viljelyalueesta, valmistusmenetelmästä ja mahdollisesta kypsytysajasta. Heidi Mäkinen, Viinitien Master of Wine, selventää: ”Nämä neljä Moselin laakson viiniä ovat luontaisesti matala-alkoholisia viinejä, koska Mosel on aika viileä kasvualue. Viineissä on luontaisesti paljon happoa, jota tasapainotetaan makeudella.”

Neljä uutta viiniä ovat:

Clemens Busch Pünderich Riesling Kabinett 2023

Tämä viini on tunnettu Moselin alueen tuoreista ja eloisista aromeistaan, joissa hedelmäisyys ja mineraalisuus yhdistyvät harmonisesti. Se on täydellinen valinta kevyiden kala- ja äyriäisruokien kumppaniksi.

Fritz Haag Brauneberger Juffer Riesling Kabinett 2022

Fritz Haagin viinit ovat klassikkoja Moselin alueella. Brauneberger Juffer Riesling Kabinett tarjoaa elegantteja hedelmäisiä sävyjä ja raikasta hapokkuutta, mikä tekee siitä erinomaisen kumppanin esimerkiksi aasialaiselle ruoalle.

J.J. Prüm Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2015

Tämä viini on upea esimerkki Spätlese-tyylisestä rieslingistä, jossa makeus ja hapokkuus ovat täydellisessä tasapainossa. Se soveltuu erityisesti nautittavaksi jälkiruokien tai voimakkaiden juustojen kanssa.

Von Othegraven Altenberg Riesling Kabinett

Von Othegravenin Altenberg Riesling Kabinett on hienostunut ja moniulotteinen viini, joka hurmaa raikkaudellaan ja elegantilla hedelmäisyydellään. Se sopii hyvin aperitiiviksi tai seurusteluviiniksi.

Olemme sijoitelleet viinejä luontaisten käyttöyhteistuotteiden ympärille, esimerkiksi Lentävän Lehmän juustotiskille sekä lihatiskille.

Ville Makkonen, K-Supermarket Lippulaiva

K-Supermarketin valikoima laajenee

Tämä nelikko tuo K-Supermarket Espoon Lippulaivan valikoimaan uuden tason laadukkuutta ja monipuolisuutta. Näiden viinien myötä voit kokea pala Moselin parhaita viinitarhoja omassa kotonasi ja vieläpä poimia suoraan ruokakaupan hyllystä.

Tervetuloa tutustumaan ja nauttimaan aidon viinin rikkaasta maailmasta!

Kirjoittajasta
Anton Varho

Antonilla on kymmenen vuoden kokemus digitaalisesta markkinoinnista ja toimii Viinitien Community Engagement Managerina. Ruoka ja viini ovat olleet Antonille intohimo koko aikuisiän.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit