Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Grand Champagne Helsinki 2024 – samppanjan riemujuhla!

Huhtikuun lopussa Helsingistä tulee hetkeksi samppanjamaailman keskipiste, kun jopa 70 samppanjatuottajan pullot avautuvat kolmipäiväisen iloittelun kunniaksi Grand Champagne Helsinki -tapahtumassa. Kolmen päivän aikana pääsee halutessaan maistamaan yli 300 eri viiniä, minkä lisäksi lukuisat masterclassit avaavat ovet samppanjan eri tyyleihin, tuottajien saloihin ja erityisesti kellarien uumeniin. Paikan päälle tapahtumaan saapuu edustajia niin lukuisilta pieniltä viljelijätiloilta kuin isommilta samppanjataloilta, joten asiantuntemusta Vanhan Ylioppilastalon katon alta ei tule viikonlopun aikana puuttumaan!

Viinitie juhlistaa osallistumistaan vuoden 2024 Grand Champagne -tapahtumaan tuomalla paikan päälle Suomen suosituimmat samppanjat, La Chouette de Champillonin, Le Bulletin sekä Montbran. Mikäli näiden viinien tarinat on vielä kuulematta, tule ihmeessä jututtamaan Viinitien ammattilaisia tiskillämme aivan lavan tuntumassa. Rakastettua pöllösamppanjaa on tarjolla huomiotaherättävästä 3-litran jeroboam-koon pullosta, ja samalla voit valita oman vappusuosikkisi Montbran ja Le Bulletin väliltä.

Omien samppanjoidemme lisäksi paikalle saapuu Champagnen maakunnasta kaksi perhetilan edustajaa, joiden myötä tapahtumavieraat pääsevät keskustelemaan samppanjantuotannosta sen kanssa läheisesti tekemisissä olevien asiantuntijoiden kanssa. Chardonnay-rypäleeseen keskittyvän Côte des Blancsin alueelta tilaisuuteen saapuu vuoden 2023 tapaan Michel Gonet’n ihastuttavan energinen 8. sukupolven edustaja Diane Signolle, joka vetää tapahtumassa myös oman masterclassinsa. Dianen ohjatussa tastingissa on mahdollisuus maistaa tilan Mesnilin kylän Grand Cru -samppanjoita neljältä eri vuodelta, 2012, 2014, 2015 ja 2016, ja kokea miten vuosikertavaihtelut ja ikä muuttavat samppanjan makua ja luonnetta. Viime vuosina trendikkääksi nousseelta, eteläiseltä Côte des Barin alueelta tapahtumaan saapuu Bernard Robertin perhetilaa edustava vientipäällikkö Sam Georges, jonka tastingissa pääsee maistamaan tilan runsaiden ja paahteisten samppanjoiden saloja.

Tilaisuus on myös oiva mahdollisuus tulla nappaamaan oma kopio uudistetusta Pieni ja parempi samppanja- ja kuohuviinioppaasta, jonka löydät maisteltavien samppanjoiden rinnalta Viinitien tiskiltä. Nähdään huhtikuun lopussa Vanhalla Ylioppilastalolla!

La Chouette de Champillon Champagne Brut

Champagne La Chouette de Champillon
37,99 €
Legendaarinen pöllösamppanja, jossa laadun takaavat Premier ja Grand Cru -palstojen rypäleet sekä pitkä pullokypsytys.

La Chouette de Champillon Grand Cru Réserve Champagne Brut

Champagne La Chouette de Champillon
48,90 €
Rakastetun pöllösamppanjan grand cru -luokiteltu isoveli.

La Chouette de Champillon Premier Cru Rosé Champagne Brut

Champagne La Chouette de Champillon
43,95 €
Chouetten Rosé on Pinot Noirilla sävytetty elegantti samppanja.

Le Bullet Champagne Brut

Champagne Le Bullet
34,99 €
Viinitien ja Gaston Burtinin yhteistyössä syntynyt samppanja. Tribuutti viime vuosisadan vaihteelle ja ilon aikakaudelle!

Montbra Champagne Brut

Chanoine Frères
33,95 €
Tyylikäs ja hennon pähkinäinen, runsaan hedelmäinen samppanja.
Upean moniulotteinen ja mineraalinen Blanc de Blancs perhetuottajalta.

Bernard Robert Réserve Champagne Brut

Champagne Bernard Robert
NV
35,95 €
Runsaan paahteinen samppanja Côte des Barin perhetuottajalta.
Kirjoittajasta
Heidi Mäkinen

Vuonna 2019 valmistunut Heidi Mäkinen on yksi Suomen viidestä Master of Winesta. Opintojensa aikana Heidi työskenteli sommelierina Lontoon maineikkaalla 67 Pall Mall -viiniklubilla, mitä edelsi pitkä ravintolatausta myös Suomessa. Heidin merkittävin viinialan kilpailumenestys on vuodelta 2016, kun hän sijoittui Best Sommelier of the World -kilpailussa upeasti kahdeksanneksi. Heidi toimii myös Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtajana.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit