Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Kulttiviineistä arki-illan iloihin

Etelä-Ranskassa sijaitsevalla Languedocin viinialueella kasvaa enemmän viiniköynnöksiä, kuin koko Chilessä, Australiassa tai Etelä-Afrikassa. Laajuutensa ansiosta alue kattaa sisäänsä lukuisia pienempiä alkuperäalueita, joiden väliset eroavuudet johtuvat ilmastollisista ja topografisista olosuhteista, tarhoilla viljeltävistä rypälelajikkeista ja appellaatioiden erityisvaatimuksista.

Laatuviinialueen maineesta Languedoc on päässyt nauttimaan vasta viimeisen 20 vuoden ajan, sillä tätä ennen Etelä-Ranskaa pidettiin lähestulkoon pelkkänä markettiviinien bulkkituottajana. Alueen laatuviinintuotannon pioneereihin kuuluva Mas de Daumas Gassac on yhdessä muutaman muun kulttimaineeseen nousseen tuottajan kanssa toiminut alueen viestinviejänä jo 50 vuotta, ja on omalla toiminnallaan todistanut, miten moniulotteinen ja tutustumisen arvoinen Languedoc viinialueena on.

Mas de Daumas Gassacin omistaja ja viinintekijä Samuel Guibert vieraili elokuussa 2023 Viinitien Deeper Underground -tapahtumassa kertomassa vanhempiensa perustaman tilan synnyintarinan. Katso taltiointi Viinitie Wine Talkista® niin tiedät, miksi alue on monen viininystävän intohimon kohde.

Kirjoittajasta
Heidi Mäkinen

Vuonna 2019 valmistunut Heidi Mäkinen on yksi Suomen viidestä Master of Winesta. Opintojensa aikana Heidi työskenteli sommelierina Lontoon maineikkaalla 67 Pall Mall -viiniklubilla, mitä edelsi pitkä ravintolatausta myös Suomessa. Heidin merkittävin viinialan kilpailumenestys on vuodelta 2016, kun hän sijoittui Best Sommelier of the World -kilpailussa upeasti kahdeksanneksi. Heidi toimii myös Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtajana.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit