Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Pieni ja Parempi samppanja- & kuohuviiniopas 2.0

Tiesitkö, että suomalaiset juovat lähes puolet vuoden kuohuviinistä vapun ja juhannuksen välillä? Kevään ja alkukesän juhlat tarjoavat monta ilon aihetta kuohuviinipullon poksauttamiseen, mutta kuohuviinien monipuolinen tyylikirjo tarjoaa nautintoja ympäri vuoden. Olemme kirjoittaneet tämän oppaan viedäksemme sinut matkalle viinimaailman merkittävimpien kuohuviinityylien pariin. Samppanjaa käsittelevässä luvussa käymme läpi kuohuviinin valmistusta muita lukuja perusteellisemmin, joten suosittelemme aloittamaan oppaan lukemisen sieltä.

Tämän oppaan on julkaissut Viinitie, joka on rakentanut parempaa viinikulttuuria Suomeen jo vuodesta 2003. Maahantuomiamme viinejä löytyy maan parhaista ravintoloista ja Alkon hyllyiltä, minkä lisäksi teemme maan suosituimpia samppanjoita ja kuohuviinejä yhteistyössä huipputason tuottajakumppaniemme kanssa. 

Keväällä 2023 lanseerasimme viininystäville tarkoitetun
Parempaaviinikulttuuria.fi-median, joka tarjoaa paljon tietoa viinimaailman trendeistä ja uusista ilmiöistä. Annamme myös täsmäsuosituksia, joiden kautta pääset hyppäämään helposti mukaan paremman viinikulttuuriin tielle.

Lue opas nyt!

Kirjoittajasta
Heidi Mäkinen

Vuonna 2019 valmistunut Heidi Mäkinen on yksi Suomen viidestä Master of Winesta. Opintojensa aikana Heidi työskenteli sommelierina Lontoon maineikkaalla 67 Pall Mall -viiniklubilla, mitä edelsi pitkä ravintolatausta myös Suomessa. Heidin merkittävin viinialan kilpailumenestys on vuodelta 2016, kun hän sijoittui Best Sommelier of the World -kilpailussa upeasti kahdeksanneksi. Heidi toimii myös Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtajana.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit