Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Hitti Ruotsissa: Bread & Butter -jenkkiviinit

Usein etenkin viinialan ammattilaisilla keskustelu viinistä menee niin syvälle, että kuluttajan on vaikea pysyä kärryillä. Viinisanasto grandcruineen, alterebeineen ja lieuxditeineen saa helposti monen kääntämään katseensa ja valitsemaan lasiinsa jotain aivan muuta. Toisinaan unohdamme, että lopulta viininnauttimisessa on kyse nimenomaan siitä: hyvänmakuisen juoman kulauttelusta.

Kalifornialaiset viinit ovat nostaneet suosiotaan etenkin Ruotsissa. Auringonvalossa kylpevän Kalifornian viineissä hurmaa kypsä hedelmäisyys ja usein myös rohkea tammen käyttö, joka tuo viineihin miellyttävää paahteisuutta.

Kalifornialainen Bread & Butter -viinibrändi syntyi nimenomaan tarkoituksenaan tarjota viininnauttijoille helpostilähestyttäviä viinejä, joiden etiketit kuvaavat täsmällisen yksinkertaisesti pullon sisältöä. Erityisesti brändi haluaa ideologiallaan lähestyä 30–40-vuotiaita aktiivisesti sosiaalista mediaa seuraavia naiskuluttajia, joilla ei välttämättä ole aikaa perehtyä syvällisemmin jokaisen viinin tarinaan. 

Kun päivien tunnit jakaa työn, kodin ja perheen, sekä harrastusten kanssa, ei viiniä valittaessa ole aikaa tuhlattavaksi. Näin ollen Bread & Butterin on tarkoitus tehdä valinnasta mahdollisimman helppoa ja aikaa säästävää tarjoten samalla laadukas ja etiketin lupaukset täyttävä viininautinto.

At the end of the day it’s just wine, isn’t it? Just wine.

Bread & Butter -sarjan viinit valmistetaan Kalifornian auringossa kypsyneistä rypäleistä, jotka kerätään alueen laadukkailta tarhoilta. Viinien valmistuksesta vastaa palkittu viinintekijä Linda Trotta, joka sekoittaa kunkin vuosikerran tuoden esiin rypäleiden tyypilliset ominaispiirteet ja niiden mahdollisuudet alueella.

Ammattitaitoiset ihmiset, laadukkaat viinit ja yksinkertaistettu brändi ovat taanneet viinisarjalle sekä kansallisesti että kansainvälisesti valtavan suosion, ja Bread & Butter onkin yksi nopeiten kasvavista brändeistä ja varsinkin ruotsalaisten mieltymys näihin viineihin on yllättänyt.

Marco Pierre Whitea mukaillen, at the end of the day it’s just wine, isn’t it? Just wine.

Bread & Butter Cabernet Sauvignon

Bread & Butter
2020
21,99€
Tunnistettavan rypäleellinen kokonaisuus.

Bread & Butter Chardonnay

Bread & Butter
2022
19,99€
Kalifornialainen runsaan hedelmäinen Chardonnay.

Bread & Butter Pinot Noir

Bread & Butter
2022
19,99 €
Tunnistettavan rypäleellinen kokonaisuus.

Bread & Butter Chardonnay

Trooppisen hedelmäinen viini, jonka muhkea suuntäyttävä maku saa ryhtiä tammikypsytyksestä. Toimii erityisesti uunissa paahdetun kanan ja juuresten kumppanina.

Bread & Butter Pinot Noir

Aromaattisen marjaisa ja runsaan hedelmäinen punaviini, jonka pehmeä suutuntuma ja raikastava hapokkuus tekee siitä miellyttävän nautittavaksi ihan sellaisenaan. Kokeile myös parmankinkun ja hunajamelonin kumppanina alkupalapöydässä.

Bread & Butter Cabernet Sauvignon

Tämä kypsien tummien marjojen ja mausteisuuden täyttämä täyteläinen viini paranee, kun pöytään kattaa laadukkaita liharuokia. Toimii niin grillatun pihvin kuin uunipaistin kera.

Kirjoittajasta
Heidi Mäkinen

Vuonna 2019 valmistunut Heidi Mäkinen on yksi Suomen viidestä Master of Winesta. Opintojensa aikana Heidi työskenteli sommelierina Lontoon maineikkaalla 67 Pall Mall -viiniklubilla, mitä edelsi pitkä ravintolatausta myös Suomessa. Heidin merkittävin viinialan kilpailumenestys on vuodelta 2016, kun hän sijoittui Best Sommelier of the World -kilpailussa upeasti kahdeksanneksi. Heidi toimii myös Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtajana.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit