Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Lyhyt oppimäärä samppanjasta

Samppanja sopii hetkeen kuin hetkeen. Tämän ovat todistaneet niin Lily Bollinger kuin Winston Churchill, joiden samppanjalausahdukset on ikuistettu jo kyllästymiseen asti erilaisiin huoneentauluihin ja jääkaappimagneetteihin. Niissä piilee kuitenkin totuus: samppanjasta on moneen tilanteeseen. Syy tähän löytyy samppanjan laajasta kirjosta, sillä vaikka kaikki samppanja on syntyjään yhden maakunnan alueelta, valmistetaan siitä hyvin erilaisia tyylejä. Jotta samppanjan nautinnon eri mahdollisuuksista saa tukevan otteen, olemme koostaneet aiheesta kattavan julkaisun. Tartu siis Pieni ja parempi samppanja- & kuohuviinioppaan digiversioon ja tutustu samppanjan valmistuksen perusperiaatteisiin, käytettyihin rypälelajikkeisiin, tuotantoalueen erityispiirteisiin, sekä viinityyleihin – muita kuohuviinejä unohtamatta!

Montbra Champagne Brut

Chanoine Frères
33,95 €
Tyylikäs ja hennon pähkinäinen, runsaan hedelmäinen samppanja.
Kirjoittajasta
Heidi Mäkinen

Vuonna 2019 valmistunut Heidi Mäkinen on yksi Suomen viidestä Master of Winesta. Opintojensa aikana Heidi työskenteli sommelierina Lontoon maineikkaalla 67 Pall Mall -viiniklubilla, mitä edelsi pitkä ravintolatausta myös Suomessa. Heidin merkittävin viinialan kilpailumenestys on vuodelta 2016, kun hän sijoittui Best Sommelier of the World -kilpailussa upeasti kahdeksanneksi. Heidi toimii myös Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtajana.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit