Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Paljonko juotavaa häihin? Mitä viinejä hääpäivään kannattaa valita?

Elämäsi tärkeimmän päivän suunnittelusta ei muistettavaa puutu. Olivatpa juhlat pienet tai suuret, kannattaa suunnitelmien suhteen olla järjestelmällinen. Yksi iso ratkaistava kysymys on juhlien juomatarjoilu. Kuinka paljon, minkä kanssa ja mitä juotavaa? Keräsimme alle muistilistan mitä sinun tulisi huomioida suunnitellessasi juomia häihin. 

Päivä alkaa valmistautumisella.

Kuohuviini kaasotiimille korostaa päivän ainutlaatuisuutta. Tähän hetkeen loistava valinta on kevyt, matala-alkoholinen ja helposti lähestyttävä kuohuviini. Esimerkiksi Dissegna Prosecco Rosé Extra Dry on varma valinta niin maultaan kuin pullon ulkoasultaan. 

Mitä takapenkillä ”Tahdon” jälkeen? 

Hääautossa nautitusta samppanjasta tulee monille jokaiseen vuosipäivään kuuluva perinne. Tähän viiniin saa ja kannattaa panostaa! Takuuvarma valinta on Champagne La Chouette de Champillon Grand Cru Brut, legendaarisen pöllösamppanjan Grand Cru-versio. 

Skål tuoreelle hääparille !

Hääparin saapuessa juhlapaikalle on tapana nostaa malja. Juhlan tuntua lisää perinteisellä menetelmällä valmistettu samppanja tai kuohuviini. Budjetista riippuen loistavia vaihtoehtoja alkumaljaksi ovat Champagne Le Bullet Brut tai Flors Blanques Cava Organic Reserva Brut. Molemmista viineistä löydät juhlan teemaan sopivaa iloisuutta ja raikkautta, mutta myös arvokkuutta. Tarvittaessa pöllösamppanja Chouette on saatavilla myös 1,5 l magnum-koossa. 

Ruoka-aika!

Ota keskusteluun mukaan ruoasta vastaava kokki tai catering-yritys, ja suunnitelkaa yhdessä, mitkä viinit toimivat tarjoillun ruoan kanssa. Mikäli valinta tuntuu vaikealta, suosittelemme ruoan ja viinin paritukseen puna- ja valkoviiniä samalta tuottajalta. Lisäksi esimerkiksi italialaisen ruoan kanssa italialainen viini harvoin menee pieleen. Viinitien asiantuntijat auttavat mielellään ruoan ja viinin yhteensovittamisessa. Ole siis tarkemmin yhteydessä!

Jälkiruokaviiniä väkevien sijaan 

Jälkiruokaviinit nostavat suosiotaan ja monet valitsevat mielummin hääkakun ja kahvin kanssa jälkiruokaviinin väkevien sijaan. Vuoden Viinit 2021-kilpailun makeiden viinien kultamitalisti Tombolan makumaailmasta erottaa muun muassa kuivattua aprikoosia sekä appelsiininkuorta kokonaisuuden ollessa kuitenkin miellyttävän hapokas. 

It’s time to party!

Loppuillan juhlahulinoissa helppous astuu esiin. Onneksi tämä ei tarkoita, että laadusta pitäisi tinkiä. Tänä päivänä myös hanapakkauksista löytyy huippuviinejä. Esimerkiksi BattenfeldSpanierin Riesling Trocken on erinomainen valinta, mikäli haluat laadukasta rieslingiä ilman pullojen kilinää.

Illan viimeiset hitaat ja pienet yöpalat. 

Kun ilta kääntyy laskuun, on yöpalan aika. Kokoa illan aikana vielä juomatta jääneet viinit yhteen pöytään, nosta oluet ja siiderit cooleriin, ja juhlavieraat hoitavat lopun.

Hääyön jälkeinen aamu.

Tähän sanomme vain samppanja. Esimerkiksi Champagne La Chouette de Champillon Premier Cru Rosé Brut toimii tässä erittäin hyvin. Tämä tuskin sen enempää perusteluista tarvitsee. 

Kuinka paljon on tarpeeksi? 

Yksi suurimpia huolia on juoman määrä: mitä jos juoma loppuu kesken? Riittävään määrään vaikuttaa toki hääkansan janoisuus, mutta on myös muutamia hyviä muistisääntöjä juomatarpeiden laskemiseen. Yhdestä viinipullosta riittää 6-7 tarjoiluannosta kaadosta riippuen. Näin ollen 50 hengen tilaisuudessa tarvitaan kahdeksan pulloa, jotta jokainen vieras saisi tarjottavasta juomasta yhden kaadon. Lisäksi yhdestä hanapakkauksesta saa noin 24 annosta. Toiset juovat enemmän, toiset vähemmän. Siksi helppo muistisääntö onkin laskea viisi kaatoa per jokainen häävieras. Suosi myös magnum-pulloja!

Alkoholittomien juomien suosio kasvaa jatkuvasti. 

Onneksi tänä päivänä alkoholittoman juoman ei tarvitse olla pelkkää vettä tai limsaa. Varaa viidennes hääjuomista alkoholittomina vaihtoehtoina. Loistava vaihtoehto ovat Kolonne / Null Riesling. Muista, että myös alkoholia juovat saattavat haluta ottaa muutaman holittoman väliin. 

Säästä aikaa ja tilaa viinit Alkon verkkokaupasta. Voit noutaa kaikki viinit kerralla valitsemastasi myymälästä tai noutopisteestä. Tiesithän, että verkkokaupan valikoima on merkittävästi myymälävalikoimaa isompi. Toimi näin: 

  • Mene osoitteeseen www.alko.fi
  • Luo tunnukset verkkokauppaan
  • Selaile tuotteitamme ja valitse haluamasi
  • Siirry kassalle valitsemaan toimitus- ja maksutapa
  • Valitse myymälä tai noutopiste
  • Saat ilmoituksen tekstiviestinä ja sähköpostitse, kun tuotteet ovat noudatettavissa.

Toimituksessa kestää noin viikon verran. 

La Chouette de Champillon Grand Cru Réserve Champagne Brut

Champagne La Chouette de Champillon
48,90 €
Rakastetun pöllösamppanjan grand cru -luokiteltu isoveli.

La Chouette de Champillon Champagne Brut

Champagne La Chouette de Champillon
37,99 €
Legendaarinen pöllösamppanja, jossa laadun takaavat Premier ja Grand Cru -palstojen rypäleet sekä pitkä pullokypsytys.

Flors Blanques Cava Brut

Flors Blanques
15,90 €
Tyylipuhdas, raikas ja elegantti cava erinomaisella hinta-laatusuhteella.

Flors Blanques Cava Organic Reserva Brut

Flors Blanques
15,90 €
Klassisen ja laadukkaan cavan uusi luomuversio!

La Chouette de Champillon Premier Cru Rosé Champagne Brut

Champagne La Chouette de Champillon
43,95 €
Chouetten Rosé on Pinot Noirilla sävytetty elegantti samppanja.
Kirjoittajasta
Anton Varho

Antonilla on kymmenen vuoden kokemus digitaalisesta markkinoinnista ja toimii Viinitien Community Engagement Managerina. Ruoka ja viini ovat olleet Antonille intohimo koko aikuisiän.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit