Tässä parhaat viinit sieniruoille
Sienisesonki on täällä, ja suomalaiset metsät tarjoavat runsaasti maukkaita sieniä, kuten kantarelleja, herkkutatteja ja suppilovahveroita. Näiden luonnon herkkujen rinnalle kannattaa valita viinejä, jotka täydentävät ja korostavat sienten ainutlaatuista makumaailmaa.
Tässä ovat suosituksemme parhaista viineistä, jotka sopivat täydellisesti sieniruokien seuraksi – olitpa sitten valmistamassa kermaista kantarellikastiketta, sienirisottoa tai metsäsienipataa.
1. Bassanoshiro Bianco 2023 (15,90€) – Italialainen klassikko kantarelleille
Bassanoshiro on italialainen valkoviini, joka tulee Veneton alueelta. Tämä viini tunnetaan erityisesti raikkaasta hapokkuudestaan ja elegantista kukkaisuudestaan, jotka tekevät siitä ihanteellisen kumppanin kantarelleille. Kantarellien kevyt mutta runsas maku pääsee oikeuksiinsa, kun se yhdistetään Bassanoshiron sitruksisiin ja mineraalisiin vivahteisiin. Viini on täydellinen valinta esimerkiksi kantarellikastikkeen tai kantarellipiirakan kylkeen. Tämän viinin takana on perinteikäs tuottaja, joka on erikoistunut laadukkaisiin valkoviineihin, joissa maistuu Italian auringon kypsyttämä hedelmä.
2. Becker Pinot Noir 2020 (19,99€ ) – Herkkutattien paras ystävä
Becker Pinot Noir on saksalainen punaviini, joka tulee Pfalzin alueelta. Tämä alue on tunnettu erinomaisista Pinot Noir -viineistään, ja Beckerin viinitila on yksi alueen arvostetuimmista tuottajista. Becker Pinot Noir tarjoaa vivahteikkaan yhdistelmän punaisia marjoja, kuten kirsikkaa ja vadelmaa, sekä hienovaraisia mausteisia ja maanläheisiä sävyjä. Herkkutatit, jotka ovat tunnettuja intensiivisestä umamimaustaan, saavat täydellisen parin tästä viinistä. Viinin kevyt tanniinirakenne ja tyylikäs hapokkuus korostavat tatin pähkinäisiä ja hieman savuisia aromeja, mikä tekee siitä loistavan valinnan herkkutattirisottoon tai tattikeittoon.
3. X-Berg Reserve Pinot Noir 2021 (17,95 €) – Monikäyttöinen mestari metsäsienille
X-Berg Pinot Noir on toinen huippuviini Saksasta, joka tulee Pfalzin alueelta, tunnetulta viininviljelyalueelta. Viinin tuottaja, Friedrich Becker, on palkittu Pinot Noir -spesialisti, ja hänen viininsä ovat saavuttaneet kansainvälistä mainetta. X-Berg Pinot Noir on monikäyttöinen viini, joka yhdistää tyypillisen Pinot Noirin marjaisuuden ja hennon yrttisyyden. Tämä viini sopii mainiosti erilaisille metsäsieniruoille, kuten suppilovahverokeitolle tai metsäsienipizzalle. Viinin hapokkuus ja hienostuneet hedelmäaromit korostavat sienten aromaattisuutta ja maanläheisyyttä ilman, että ne peittäisivät ruokien herkkiä makuja.
4. G.D. Vajra Langhe Rosso 2023 (18,69 €) – Tuhdimpien sieniruokien täysosuma
Vajra Langhe Rosso on monivivahteinen punaviini Italian Piemontesta, joka yhdistää Nebbiolon, Dolcetton ja Barbera -rypäleiden parhaat puolet. Tämä viini on täydellinen valinta tuhdimpien sieniruokien, kuten metsäsienipadan tai sienilasagnen, kumppaniksi. Vajra on tunnettu tuottaja, joka yhdistää perinteiset italialaiset viininvalmistusmenetelmät moderniin viinintuotantoon. Langhe Rosson intensiivinen makumaailma, jossa on runsaasti tanniineja, syviä hedelmäaromeja ja hienovaraista mausteisuutta, tarjoaa täydellisen tasapainon tuhdille sieniruoalle. Viini nostaa esiin sienten syvät, maanläheiset maut ja tuo niihin lisäulottuvuuksia, jotka tekevät ruokailusta todellisen elämyksen.
Näillä viinisuosituksilla varmistat, että sieniruokasi saavat arvoisensa kumppanin. Sienet ja viini ovat yhdessä kuin taivas ja maa – täydellisessä harmoniassa, kun ne valitaan huolella. Nämä viinit eivät pelkästään paranna ruoan makua, vaan myös rikastuttavat koko ateriahetkeä tuomalla esiin metsän aarteiden parhaat puolet. Hyvää sienikautta ja nautinnollisia hetkiä viinin ja ruoan parissa!