Näin avaat kuohuviinipullon oikein
Vapusta alkaa suomalaisten juhlakausi, johon sisältyvät niin äitienpäivä, valmistujaiset, juhannus, rippijuhlat kuin kesähäät. Monelle meistä tämä tarkoittaa myös siirtymistä talvikauden voimakkaista valko- ja punaviineistä kuohuviineihin, ja loppukevät sekä kesä ovatkin kansakuntamme kuplasesongin parasta aikaa. Näin ollen onkin hyvä käydä seikkaperäisesti läpi, kuinka avata kuohuviini- tai samppanjapullo oikeaoppisesti.
- Viilennä pullo kauttaaltaan hyvin, mielellään alle 8°C
- Irrota kuohuviinipullon paperinen kapseli repäisynauhaa avuksi käyttäen
- Aseta pullo 45° kulmaan käsiesi väliin
- Aseta peukalo korkin ja sen metallisen kapselin päälle
- Kierrä metallikehikko auki toisella kädellä
- Sulje koko korkki ja metallikehikko kämmeneen ja ota toisella kädellä pullon pohjasta kiinni
- Käännä pulloa pohjasta niin, että alat tuntea korkin ja kehikon liikkuvan toisessa kädessä
- Kun korkki on melkein irti, jarruta kädellä sen vauhtia, jolloin pullo sihahtaa auki poksahtamisen sijaan
- Anna avatun pullon levät muutama sekunti 45° kulmassa ennen sen kääntämistä suoraksi
- Kaada kuohuviini asianmukaisiin laseihin ja nauti!
Mikäli vielä pohdit, mikä kuohuviini soveltuisi parhaiten juhliin, nappaa ehdotuksemme alta ja ota suunnaksi lähin Alko!
Muré Crémant d’Alsace Brut – vuoden viini Viinilehden kilpailun kuohuviinisarjassa
Alta Alella Salva tu Alma Cava Brut Nature – vuoden miesartistin kanssa yhteistyössä valmistunut kuohuviini
Le Bullet Brut – samppanja, joka voitti Helsingin Sanomien viiniraadin edullisten samppanjoiden kilpailunLa Chouette de Champillon Brut – suomalaisten lempisamppanja, jolla vappu lähtee käyntiin