Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

X-Bergien takana ovat Saksan merkittävimmät viinialueet ja parhaat viinintekijät

X-berg -sarja on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen viinisarja siinä mielessä, että kyse ei ole vain yhden tuottajan viineistä, vaan kokoelmasta viinintuottajamaan merkittävimpien viinintekijöiden taidonnäytteitä. Useimmat X-Bergin viinintekijät ovat jäseniä maan laatutuottajien ykkösjärjestössä, VDP:ssä (Verband Deutscher Prädikatsweingüter). Järjestön jäseneksi on vaikea päästä, sillä viininteon ja tarhojen tulee olla ensiluokkaisella tasolla. Maasta löytyy lähes 3000 viinitilaa, joista VDP:n jäseniä on tällä hetkellä 197. Järjestön jäseneksi pääsee vain kutsuttuna, ja kutsun saamisessa voi kestää vuosia.

X-Berg viinisarjan takana on neljä Saksan parhaiden viinintekijöiden yhdistykseen, VDP:hen, kuuluvaa viinintekijää ja viinit tulevat Saksan merkittävimmiltä viinialueilta.

Rheingau on kuivan X-Berg Rieslingin kotiseutua. Vain parinkymmenenminuutin ajomatkan päässä Frankfurtista sijaitseva Rheingau tunnetaan lukuisista luostareistaan ja legendojen mukaan Rheingau onkin Riesling-rypäleen synnyinmaita. Tämän alueen Rieslingeissä on usein läsnä greippi- ja anasmainen sitruksisuus, mineraalisuus ja runsas raikas hapokkuus. X-Berg Rieslingin takana on Rheingaun viinien modernisoijiin kuuluva Balthasar Ress.

Rheinhessen on erittäin monimuotoinen viinintuotantoalue, jossa tuotetaan yhtälailla bulkki- kuin huippuviinejä ja Rheinhessenistä tuleekin tällä hetkellä paljon jännittäviä uusia viinityylejä, kuten Sauvignon Blancia. Teksturaalinen Silvaner on Saksan kolmanneksi vilejllyin valkoinen rypälelajike ja X-Berg Silvanerin takana on kahta VDP-tilaa luotsaava viinintekijäpariskunta Carolin & H.O. Spanier.

Aurinkoisessa ja kumpuilevassa Pfalzissa viinitarhat nauttivat auringonpaisteesta, joten viineihinkin välittyy usein kypsempiä ja trooppisempia piirteitä ja myös täyteläisempien punaviinien tekeminen on mahdollista. Saksan parhaana punaviinintekijänä palkittu Friedrich Becker tekee X-Berg Reserve Pinot Noirin ja X-Berg Rosén hyödyntäen viininteossa tammitynnyreitä.

Dr. Wehrheimilla arvostetaan saksalaisten viinialueiden kulttuuri-historiallista perintöä ja sen vaaliminen on yksi toiminnan tärkeistä pilareista. Kellarissa käytettävää vettä lämmitetään aurinkovoiman avulla ja energian kulutukseen kiinnitetään huomiota. 

Uusin lisäys sarjaan: 

X-Berg Organic Riesling Feinherb

Olemme sarjan uutuusviinistä todella innoissamme, sillä sen on tehnyt äärimmäisen kovassa maineessa oleva Dr. Wehrheim

Dr. Wehrheimin tuotanto on noudattanut biodynaamisia periaatteita jo vuodesta 2007 lähtien ja luomusertifikaatti viineillä on ollut vuodesta 2010 alkaen.

Perhetuottaja uskoo luonnollisten tuotantomenetelmien heijastuvan viineissään, mutta olennaisena lisäarvona pidetään myös ympäristövastuullisia tuotantotapoja, jotka mahdollistavat otolliset viljelyolosuhteet myös seuraaville sukupolville.

Oletko huomannut X-Bergin etikettiin piilotetun vuoren? 

Tiesitkö, että julkaisuvuonnaan X-Bergin etiketti palkittiin American Package Design Awardsissa koko vuoden parhaimmaksi viinietiketiksi? 

Sarjan tunnusmerkkinä oleva X ei suinkaan ole pelkkä kirjain, vaan merkin alaosaan on hienosti piilotettu monen viinitarhan nimen osana oleva ”Berg”, eli vuori. 

Jos et ollut vielä etiketissä olevaa vuorta tähän mennessä huomannut, nyt voit esitellä sen jatkossa reteästi kavereille omana löytönäsi!

X-Berg Organic Riesling Feinherb

X-Berg
2023
17,98 €
X-Berg sarjan uusi luomuriesling pienellä makeudella.

X-Berg Organic Silvaner

X-Berg
2021
15,98 €
Saksalaista viininvalmistusosaamista juhlistavan X-Berg-viinisarjan luomusertifioitu yksilö.

X-Berg Pinot Noir Rosé

X-Berg
2021
17,99 €
Saksan parhaimpiin kuuluvan punaviinin tuottajan taidonnäyte roseeviinin parissa, Viinitielle eksklusiivisesti valmistettu.

X-Berg Reserve Pinot Noir

X-Berg
2020
17,95 €
Fritz Becker on yksi pitkäaikaisimmista tuottajaystävistämme sekä yksi Saksan parhaista punaviinituottajista.

X-Berg Riesling

X-Berg
2022
15,99 €
Viinitie rakas ja raikas riesling Rein-joen ja Taunus-vuoriston kupeesta on suomalais-saksalaisen yhteistyön tulos.

X-Berg Riesling Demi

X-Berg
2021
10,90 €
Suosittu X-Berg Riesling nyt arkeen sopivassa puolikkaassa pullossa!
Kirjoittajasta
Toni Immanen

Toni Immanen toimii laatuviinejä maahantuovan Viinitie Oy:n toimitusjohtajana sekä on Helsingin keskustassa Kruunuhaassa sijaitsevan Kruunukellarin omistaja.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit