Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Itämeren laadukkain viinivalikoima

Elämyksellinen, kaikkien matkustajaryhmien moninaiset odotukset täyttävä matkustuskokemus on keskeinen osa Viking Linen strategiaa.

Viking Linen satojen viinein valikoima sisältää niin globaalisti tunnettuja tuotemerkkejä kuin pienten artesaanituottajien viinejä. Samppanjavalikoiman merkitys korostuu, ja maailmalla kysyttyjen, saatavuudeltaan rajallisten kertaerien tarjontaan erityisesti tässä kategoriassa on panostettu. Viking Line järjestää vuosittain lukuisia viiniaiheisia erikoisristeilyitä kansainvälisesti tunnettuine vieraineen, joita on mahdollisuus tavata muun muassa risteilyiden teemaillallisilla. 

Viking Linen viininvalikoiman on koonnut ammattitaitoinen ryhmä. Kansainvälistä arvostusta nauttivassa samppanja- ja kuohuviinivalikoimassa näkyy maailman johtaviin kuohuviiniasiantuntijoihin lukeutuvan Essi Avellanin MW sormenjälki. Neljällä viidestä Suomen Master of Winesta on näppinsä pelissä valikoiman ajankohtaisuuden ja laadun takaamisessa, ja viideskin on useaan otteeseen tavattu Viking Linen kuuluisilla samppanjaristeilyillä.

”Gastronominen erinomaisuus ja odotuksien ylittäminen auttavat luomaan onnistuneen matkakokemuksen. Useimmille matkustajillemme viinit ovat tärkeässä roolissa osana tätä elämystä. 

Olemme havainneet paitsi kategorian tärkeyden kasvun myös selkeästi lisääntynyttä panostusta nautittuihin viineihin.”

Carl Mörn
Senior Category Manager 
Viking Line

Valikoimassa korostuu erinomainen laatu-hinta -suhde, viinitrendien huomioiminen, sekä vastuullisuus, joka kaikkien GSE-kriteerien ohjaamana korostuu myös koko Viking Line Groupin strategiassa. Viinituntemuksen ja asiakkaita viihdyttävän tarinallistamisen lisäksi henkilökunnan koulutuksessa ja Viking Linen viestinnässä on jo vuosien ajan korostettu vastuullisen tuotannon eri elementtejä tuotannosta ympäristön, työntekijöiden ja koko tuotantoketjun kannalta hyvinvointia lisäävään hallintotapaan. 

Viking Linen viinitiimiä vetävä Ossi Ruusunen korostaa havaintoherkkyyttä kertoessaan ravintoloiden viinilistojen syntyprosessista: 

”Valikoimat kootaan yhdessä laivojen henkilökunnasta ja ravintolapäälliköistä koostuvan viinitiimimme kanssa. Reagoimme yksittäisten asiakkaiden kiinnostukseen, mistä viimeisimpänä esimerkkinä toimivat Itävallan valkoviinit ja erityisesti Grüner Veltliner. Vastataksemme tähän tarpeeseen, valitsimme listalle laadustaan ja vastuullisuudestaan koko 2000-luvulla tunnetun Fred Loimerin Kamptal Grüner Veltlinerin. Erinomaisen nautittavuutensa ja monipuolisuutensa ansiosta viini on noussut valikoimamme suosituimpiin vaihtoehtona globaalista menestyksestä nauttivien perinteisten rieslingien rinnalle.

Olemme ylpeitä yllättäessämme asiakkaamme odottamattomilla vaihtoehdoilla ja kertoessamme Itävallan edelläkävijyydestä ja keskeisestä roolista vastuullisessa viinintuotannossa.” 

Loimer Kamptal Grüner Veltliner

Loimer
2022
21,99€
Käsityönä tehty luomugrüner Itävallan valkoviinispesialistilta. Grünerien kategoriavoittaja meidän kirjoissamme!

Viini saa luonteikkuutta greipin ja ananaksen vivahteista sekä persoonallisesta valkopippurin sävyttämästä yrttisyydestään. Maussa viinin ryhdikäs hapokkuus tukee kypsää ja pitkää hedelmäisyyttä. 

Ruokapöydässä tämän kameleontiksi taipuvan viinin seuraksi sopii lähes mikä tahansa punaista lihaa lukuun ottamatta. 

Fred Loimer on perfektionistisen pikkutarkka ja intohimoinen viinintuottaja, jonka 80 hehtaarin tilukset sijaitsevat Itävallan mittapuulla lämpimän kuivassa Kamptalin Langenloisissa ja Wienin eteläpuolella, Thermenregionissa. 

Vastuullisuuteen panostetaan niin ympäristöasioissa kuin sosiaalisesti ja taloudellisesti. Fred on luonnon monimuotoisuutta vaalivan Respekt-BIODYN-organisaation perustajajäseniä, ja tilan viinit kypsyvät yli 150-vuotiaan Haindorfin linnan kellareissa, jotka Fred hankki omistukseensa suojellakseen alueen arvokasta kulttuurihistoriaa. Historiallisten kellarien päälle rakennettu futuristinen viinimö tarjoaa täydelliset olosuhteet Fredin vähäeleisen tyylikkään ja korkealaatuisuudestaan arvostetun noin 500 000 pullon vuosituotantoon. 

Kirjoittajasta
Pasi Ketolainen

Viinitien kaupallinen johtaja Pasi Ketolainen on viidentenä suomalaisena suorittanut viinialan kansainvälisesti arvostetuimman Master of Wine -tutkinnon.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit