Pihistä tai panosta. Tässä ovat kevään parhaat kuohuviinit.
Raikkautta ja eleganssia
Pihistä: Raikkaan mineraalinen ja jopa hennon suolainen Mirgin Cava Reserva Brut Nature on isä-tytär -duon taidonnäyte. Kokeile paahdettujen ja suolattujen manteleiden tai graavatun lohen kanssa.
Panosta: Blanc de Blancs -samppanjat ovat valmistettu sitruksisuutta ja mineraalisuutta huokuvasta Chardonnay -rypäleestä. Michel Gonet’n 3 Terroirs on valmistettu kolmelta eri Champagnen ala-alueelta tulevasta Chardonnaysta ja se onkin upean moniulotteinen ja ihanan sitruksinen samppanja.
Ruokapöytään ja juhliin
Pihistä: Kypsän hedelmäinen ja paahteinen Maset L’Avi Pau on kahminut mitaleja kansainvälisistä kuohuviinikilpailuista. Pieni tujaus Chardonnayta perinteisten cavarypäleiden joukosssa ja pitkä pullokypsytys tekevät tästä cavasta täydellisen runsaiden ja paahteisten viinien ystävälle.
Panosta: Viinilehden vuoden kuohuviini -tittelin napannutta Muré Crémant d’Alsacea ei välttämättä sokkona erottaisi samppanjasta. Perusviinin pitkä hiivasakkakypsytys ennen toista käymistä pullossa tuo tähän viiniin runsautta ja upeaa kermaisuutta.
Roseeta
Pihistä: Verigreipin ja manteleiden aromeja ilmentävä cava sopii loistavasti tapaspöytään tai kesäisille salaateille.
Panosta: Englanti on nouseva huippukuohuviinimaa ja Ridgeview’n upeaa ja syvää Fitzrovia Roséta on tarjottu jopa Barack Obamalle Buckinghamin palatsin illallisilla.