Nousiko järvestä kalaa tai karauttivatko yllätysvieraat pihaan? Näillä viineillä taklaat koko mökkikesän viinihetket. Tee tilaus Alkon verkkokaupasta ja nauti kattavasta käsivarastosta laatuviinejä.

Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Mökin viinikellarin must-have viinit

Näillä kymmenellä viinillä pärjäät koko kesän.

Nousiko järvestä kalaa tai karauttivatko yllätysvieraat pihaan? Näillä viineillä taklaat koko mökkikesän viinihetket. Tee tilaus Alkon verkkokaupasta ja nauti kattavasta käsivarastosta laatuviinejä. Tästä linkistä pääset lisäämään kaikki jutun viinit Alkon ostoskoriin.

KUOHUVIINIT

Samppanja merkkipäivään ja pullo cavaa yllätysvieraille

Kylmä pullo samppanjaa on toki juhlan aihe jo itsessään, mutta merkkipäivän kruunaa hedelmäinen ja pehmeän paahteinen samppanja. Yllätysvieraita varten mökille kannattaa varata pullo raikasta, mantelista ja hennon suolaista cavaa.

La Chouette de Champillon Champagne Brut

Champagne La Chouette de Champillon
37,99 €
Legendaarinen pöllösamppanja, jossa laadun takaavat Premier ja Grand Cru -palstojen rypäleet sekä pitkä pullokypsytys.
Tilan tytärten Mireian ja Georginan mukaan nimetty kuiva kuohuviini.

VALKOVIINIT

Rieslingiä ja Sauvignon Blancia kaloille, jotain ihan muuta kanalle

Etikalla ja sokerilla maustetut sillit ja silakat vaativat viiniltä hapokkuutta ja jäännösmakeutta. Kun pöydässä on uusia perunoita, kannattaa valita niiden makua korostava mineraalinen ja kukkea viini. Puolikuiva Mosel-riesling uuden sukupolven huipputuottajalta on silloin nappivalinta.

Herkille järvikaloille ja ravuille sopii herukkainen ja linjakas Sauvignon Blanc Rheinhessenistä, jonka vehreys toimii hyvin yhteen tuoreen tillin kanssa.

Kun pöydässä on kreikkalaista salaattia, grillattua halloumia tai grillatulla kanalla täytettyjä pitaleipiä, kannattaa valita sitruksinen, yrttinen ja aavistuksen bitterinen Tahbilk Roussanne Viognier Marsanne.

Carl Loewen Quant Riesling

Carl Loewen
2022
15,99 €
Takuuvarma apu rieslinginjanoiselle.

Sauvignon Blanc by Gillot

Kühling-Gillot
2023
16,98 €
Rheinhessenin aromikas luomusertifioitu sauvignon blanc.

Tahbilk Marsanne Viognier Roussanne

Tahbilk
2022
15,95 €
Mielenkiintoinen valkoinen rhône-blendi Australian ensimmäiseltä hiilineutraalilta viinimöltä.

ROSEET

Bilerosee ja ruokapöytään sopiva Pinot Noir -rosee

Vadelmainen, sähäkän hapokas ja pienen jäännösmakeuden pyöristämä Himmel Pink Riesling on erittäin kova seurusteluviini, mutta se sopii myös rennon mökkiruoan, kuten grillimakkaroiden ja sipsien kanssa nautittavaksi. Absolutely heavenly!

Pinot Noir-rypäle tuottaa raikkaan hapokkaita ja intensiivisen hedelmäisiä roseeviinejä. Saksan parhaan punaviinintuottajan, Friedrich Beckerin käsialaa on X-Berg Rosé, joka toimii super hyvin ruokapöydässä niin nizzansalaatin kuin grillatun kanan tai lohen kanssa.

Himmel Pink Riesling

Himmel
2021
14,99 €
Taivaallisen hyvää viiniä!

X-Berg Pinot Noir Rosé

X-Berg
2021
17,99 €
Saksan parhaimpiin kuuluvan punaviinin tuottajan taidonnäyte roseeviinin parissa, Viinitielle eksklusiivisesti valmistettu.

PUNAVIINIT

Tuhti grillipunkku, pizzaviini ja se vähän spessumpi punaviini

Tuhti, tummasävytteinen ja mukavan tamminen viini burgereille ja ribseille on Veneton kukkuloilta tehty Pegasus Appassimento, joka on sekoitus Bordeaux- ja jenkkiviineistä tuttuja Cabernet Sauvignonia ja Merlota sekä paikallista Corvinaa. Viini on valmistettu jonkinaikaa kuivatuista rypäleistä ja se on saanut kypsyä tammessa, mikä lisää sen intensiteettiä.

Keskitäyteläiset ja notkeat punaviinit ovat valitettavan aliarvostettuja, vaikka ne ovat mitä parhaimpia viinejä kesän pizzoille, grillatuille kasviksille, tomaattipohjaisille kesäruoille kuten ratatouillelle ja tietenkin loppukesän sienille. Cantina Traminin Cuvée T Rosso Italian Alpeilta on loistava keskitäyteläinen punaviini kesään.

Jos mökillä tulee tehtyä esimerkiksi naudan picanhaa tai flank steakia, tammessa kypsynyt tempranillo Riojasta on varma valinta. Kulttituottaja Marques de Murrieta on putsannut pöydän lähes kaikista viinimaailman palkinnoista ja tämä muhkea ja intensiivinen Rioja Reserva ei petä koskaan.

Pegasus Appassimento

Pegasus
2020
15,98 €
Pegasus viittaa tähtikuvioon, joka loistaa Veneton yläpuolisella taivaalla sadonkorjuun aikaan.

Cantina Tramin Cuvée T Rosso

Cantina Tramin
2020
18,99 €
Monikäyttöinen marjaisa ja yrttinen sekoite Merlot'a ja Pinot Noiria Italian Alpeilta. Falstaff Italy top5 wineries!

Marqués de Murrieta Reserva

Marqués de Murrieta
2019
32,79 €
Riojan ehdottoman ykköstuottajan syvä, kerroksellinen ja täyteläinen Reserva. Best Winemaker of The World 2022
Kirjoittajasta
Heta Korpinen

Heta Korpinen on viinitukkuri Viinitien markkinointipäällikkö ja on työskennellyt viimeiset vuodet fine winen parissa. Heta on suorittanut arvostetun WSET Level 4 Diploman.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit