Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Pohjoismaiden samppanjasuosikit

Samppanjan kysyntä on tasaantunut pandemian ajan huippuvuosien jälkeen. Tämä ilon ja valon juoma jaksaa kuitenkin pitää pintansa pohjoismaisilla markkinoilla ja kuluttajien iloksi myös uusia tuotteita lanseerataan tasaiseen tahtiin.

Alkuvuodesta lanseerattu pyöreän hedelmäinen uutuus samppanja Montbra Brut on jo noussut monen suomalaisen suosikiksi. Edullisen hintapisteen samppanjaa, joka erottuu hyllystä on nykyään melko vaikeaa löytää. Vaikkei vanhalla reseptiikalla tehty viini koskaan päätynytkään Air Francen business luokan samppanjaksi, on kuluttajilla nyt mahdollisuus nauttia tätä ihanuutta niin Suomessa, kuin Ruotsissakin. Punaisista rypäleistä valmistettu viini on nouseva helmi, joka ihastuttaa hersyvällä hedelmäisyydellään jopa vaatimimmankin kuluttajan.

Montbra Champagne Brut

Chanoine Frères
33,95 €
Tyylikäs ja hennon pähkinäinen, runsaan hedelmäinen samppanja.

Vuonna 2020 lanseerattu Le Bullet -samppanja saavutti nopeasti kuluttajien suosion loistavien lehtiarvioiden myötä. Nykyään Le Bullet on suomen toiseksi myydyin samppanja ja jatkaa yhä lentoaan. Viiniin käytetään kolmea yleisintä samppanjan alueen rypälettä; Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay. Viini kypsyy pullossa sakan päällä 20 kuukautta, mikä tuo viinin omenaiseen ja sitruksiseen makuun viettelevää kermaisuutta. Tämän upean haarapääskyn löytää nykyisin seilaamasta myös Vikin Linen ja Eckerö Linen risteilyiltä.

Le Bullet Champagne Brut

Champagne Le Bullet
34,99 €
Viinitien ja Gaston Burtinin yhteistyössä syntynyt samppanja. Tribuutti viime vuosisadan vaihteelle ja ilon aikakaudelle!

Haarapääskyn saavutettua suuren suosion suomalaisten kuluttajien keskuudessa oli aika tarkastella asiaa vallitsevien trendien valossa. Pienemmät pullokoot mahdollistavat tutustumisen samppanjaan vaivattomammin ja ranskan kielen sana piaf tarkoittaakin pikkulintua. Viini on tyyliltään hyvin samankaltainen, mutta Chardonnayn suurempi osuus blendissä tuo viiniin enemmän särmää. Pienemmässä pullokoossa viini kypsyy nopeammin, minkä myötä viini on aavistuksen paahteisempi. Norjalaisetkin saavat nauttia nyt tätä pientä herkkua, kun yli 300 Vinmonopolet myymälää pitää tuotetta valikoimassaan.

Le Bullet Piaf Champagne Brut

Champagne Le Bullet
21,99 €
Piaf – pikkulinnun innoittama huippusamppanja puolikkaassa pullokoossa.

Vuonna 2020 lanseerattu perheomisteisen tuottajan Bernard Robertin samppanja on noussut viinin runsautta arvostavien kuluttajien suosioon vasta muutaman viime vuoden aikana. Tämä 36-48 kuukautta sakan päällä kypsynyt samppanja on ainoa alle 40 euron runsas & paahteinen kategorian edustaja Alkon valikoimassa. Ruotsissa tuottaja on jo pitkään ollut top 15 myydyimmissä samppanjoissa. Mitä ruotsi edellä sitä Suomi perässä pitää jälleen paikkansa. Normaalikokoinen pullo sai syyskuun 2023 aikana rinnalleen tilausvalikoimaan 0,375 litran pullokoon.

Bernard Robert Réserve Champagne Brut Demi

Champagne Bernard Robert
NV
21,98 €
Paahteinen luottosamppanja nyt puolikkaassa pullossa!

Bernard Robert Réserve Champagne Brut

Champagne Bernard Robert
NV
35,95 €
Runsaan paahteinen samppanja Côte des Barin perhetuottajalta.
Kirjoittajasta
Miika Nurminen

Miikalla on toiminut vuosia Alkon valikoimamestarina ja tuntee loistavasti suomalaisen viininjuojan makuprofiilin. Tänä päivänä Miika työskentelee Viinitiellä asiakasrajapinnassa Retail Sales Managerina.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit