Yllättävien makujen Italia
Unohda perinteiset kaavat ja tuo lautaselle italialaista tunnelmaa. Tässä koottuna inspiroiva kattaus suolaisia ja makeita klassikoita, jotka vievät makumatkalle Ligurian rannikolta Napolin sydämeen – ilman juhlapäivien painolastia.

Perinteisen lampaanviulun sijaan suosittelemme italialaistyylistä herkuttelua. Ruoanystävien unelmamaa Italia tarjoaa monipuolisia makuelämyksiä, joista voit nauttia vaikka viikonlopun kunniaksi. Alkupalaksi sopii mainiosti Torta Pasqualina – Ligurian alueelta kotoisin oleva lehtitaikinapiiras, joka on täytetty ricottalla, munilla sekä pinaatilla tai mangoldilla. Toinen suosittu suolainen leivonnainen on napolilainen Casatiello, juustolla, salamilla ja kokonaisilla keitetyillä munilla täytetty mehevä leipä.
Pääruoaksi kannattaa kokeilla jotain muuta kuin perinteistä punaviinillä maustettua lampaanpaistia. Esimerkiksi Agnello al forno – uunissa paistettu karitsa tai lammas, maustettuna rosmariinilla, valkosipulilla ja sitruunalla – tarjoaa raikkaan ja aromaattisen vaihtoehdon. Toinen klassikkoruoka on roomalainen Abbacchio alla Romana, jossa lammas haudutetaan valkoviinissä ja maustetaan valkosipulilla sekä sardellilla.
Jälkiruoaksi voi valita esimerkiksi Colomba-leivonnaisen, joka muistuttaa panettonea ja on koristeltu mantelilla ja sokerilla. Toinen vaihtoehto on Pastiera Napoletana, napolilainen piiras, joka valmistetaan ricottasta ja keitetystä vehnästä ja maustetaan appelsiininkukkavedellä sekä sitrushedelmien kuorilla.
Bassanoshiro Organic Bianco
Alkupaloille ja aasialaisittain maustetuille vaaleille kaloille sekä lihoille suunniteltu luomu-Garganega Venetosta täyttää suun kypsän hedelmäisellä, pirteän sitruksisella hapokkuudellaan, ja jälkimausta löytyvällä yrttisellä paahteisuudellaan.
Borgogno Barbera d’Alba
Barolon vanhin viinitalo Borgogno taitaa paitsi viinien pitkän kypsytyksen myös modernin, elegantin ja hedelmäisen Barberan valmistuksen.
Pegasus Amarone della Valpolicella
Pegasus-sarjan kruununjalokivi hurmaa jokaisen viininystävän tekemättä liian suurta lovea kukkaroon. Rypäleet kerätään Valpolicellan laadukkaimmilta kalkkikivitarhoilta Mezzane di Sottosta, ja mehevän hilloisa maku jalostuu 36 kuukauden tammikypsytyksessä. Pienemmässä seurassa herkutteluun saatavilla myös kätevä puolikas pullo.
Vajra Moscato d’Asti
Matala-alkoholinen (5,5 %), kätevällä kierrekorkilla suljettu puolikas pullo ilmentää GD Vajran viiniosaamisen parhaat puolet: puhdaspiirteinen hedelmäisyys, hienostunut tasapaino ja raikas hapokkuus. Reilun 150 g/l jäännössokeria ei meinaa herkutellessa edes huomata!



