Oletko yli 18 vuotias?

Sivustomme sisältö on tarkoitettu vain täysi-ikäisille

Kyse on vain viinistä

Alkon hyllyjä tarkastellessa voi monelle iskeä hetkellinen epätoivo, ennen kuin osaava myymälähenkilökunta saapuu paikalle auttamaan. Monenkirjavat etiketit kunkin alkuperämaan viinisanastoineen ja lukemattomiin tuottajiin ja tuotantoalueisiin fragmentoitunut viinimarkkina mahdollistavat kuluttajille valintojen valtakunnan, mikä kaikessa upeudessaan voi tuntua toisinaan ylitsevuotavalta. Ei siis ole ihme, että yksinkertaisen mieleenpainuva nimi ja etiketin minimalistinen luonne ovat tehneet kalifornialaisesta Bread & Butterista yhden maailman nopeimmin kasvavista ja pidetyimmistä viinibrändeistä.

Kymmenisen vuotta sitten alkunsa saanut Bread & Butter kokoaa yhteen sarjan arkkityyppisiä kalifornialaisia viinejä, joita yhdistävät mutkattomuus, helposti lähestyttävyys sekä maukkaus. Vaikka monelle viinin tarina on usein yksi tärkeimmistä ostopäätökseen vaikuttavista seikoista, aina siihen perehtymiseen ei ole aikaa. Bread & Butterin etiketeissä vaalealla pohjalla selkeäkirjaimisesti kirjoitetut Chardonnay, Pinot Noir ja Red Blend tarjoavat viinejä ostaville kuluttajille juuri sitä, mistä viestivät. Viinintekijä Linda Trottan käsissä syntyvät viinit maistuvat lasissa Kalifornian auringon alla kypsyneeltä runsaalta hedelmäisyydeltä, Tyynenmeren aamu-usvan tuomalta raikkaudelta, sekä tammikypsytyksen makealta vaniljaisuudelta.

Bread & Butterin viinintekijä Linda Trotta

Monelle ovat taatusti tulleet tutuiksi jo sarjan paahdetun voin ja trooppisten hedelmien makuja yhdistävä Chardonnay sekä muhkean hedelmäinen ja pehmeä Pinot Noir. Muissa Pohjoismaissa viineistä on tullut suuren kansan suosikkeja, mikä lupaa niille laajenevaa nauttijakuntaa myös meillä Suomessa. Punaisilla laivoilla ja Alkon tilausvalikoimassa juuri lanseerattu Red Blend on sekin nousevan kalifornialaisen trendin mukainen kätkiessään sisäänsä laajan joukon rypäleitä Merlot’sta ja Syrah’sta Touriga Nacionaliin ja Zinfandeliin. Monelle rypälelajikelista voi olla monimutkaisuudessaan luotaantyöntävä, mutta viinin suuntäyttävän kypsä hedelmäisyys ja mausteisuus saa muistamaan, mistä viinissä lopulta on kyse – nautinnosta.

Seuraavien kuukausien aikana Bread & Butterin valikoima Suomessa laajenee kattamaan myös ekologisen pakkausvaihtoehdon, kun ensin Pinot Noir ja myöhemmin Chardonnay tuodaan markkinoille myös ympäristöä vähemmän kuormittavina hanapakkauksina. Monelle viininnauttimisen mutkattomuus korostuu, kun viiniä voi kaataa lasiin muustakin kuin lasipullosta, joten valikoiman laajentaminen on enemmän kuin perusteltua ja brändin mission mukaista. Maailmassa on tarpeeksi aivan liian monimutkaisia asioita. Ei tehdä viinistä sellaista.

Bread & Butter Pinot Noir

Bread & Butter
2022
19,99 €
Tunnistettavan rypäleellinen kokonaisuus.

Bread & Butter Chardonnay

Bread & Butter
2022
19,99€
Kalifornialainen runsaan hedelmäinen Chardonnay.

Bread & Butter Cabernet Sauvignon

Bread & Butter
2020
21,99€
Tunnistettavan rypäleellinen kokonaisuus.

Bread & Butter Prosecco Extra Dry

Bread & Butter
NV
18,99 €
Kalifornialaisen brändin syrjähyppy Italiaan.

Bread & Butter Red Blend

Bread & Butter
2020
24,99 €
Muhkea kalifornialainen punaviini.
Kirjoittajasta
Heidi Mäkinen

Vuonna 2019 valmistunut Heidi Mäkinen on yksi Suomen viidestä Master of Winesta. Opintojensa aikana Heidi työskenteli sommelierina Lontoon maineikkaalla 67 Pall Mall -viiniklubilla, mitä edelsi pitkä ravintolatausta myös Suomessa. Heidin merkittävin viinialan kilpailumenestys on vuodelta 2016, kun hän sijoittui Best Sommelier of the World -kilpailussa upeasti kahdeksanneksi. Heidi toimii myös Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtajana.

Näytä kaikki kirjoittajan artikkelit